Skip to main content

Vierdaagsefeesten 2023 groot succes

Ieder jaar komen tienduizenden mensen naar Nijmegen om deel te nemen aan het grootste evenement van Nederland: de Vierdaagsefeesten. Dit jaar, van 15 tot 21 juli 2023, bracht de stad Nijmegen opnieuw een geweldige sfeer met een indrukwekkend scala aan activiteiten en optredens.

 

Hoge opkomst

Een van de meest opvallende aspecten van de Vierdaagsefeesten van dit jaar was ongetwijfeld de enorme opkomst. In vergelijking met voorgaande jaren was het ditmaal drukker dan ooit tevoren. De straten van Nijmegen waren gevuld met een eindeloze stroom mensen die genoten van alles wat het evenement te bieden had. De hoofdreden voor deze toename in bezoekersaantallen was het weer. Het zonnige en aangename klimaat zorgde ervoor dat mensen in groten getale naar de stad trokken om deel te nemen aan de festiviteiten.

Een ander opvallend punt dat bijdroeg aan het succes van de Vierdaagsefeesten van 2023 was de uitstekende spreiding van de drukte. Dit jaar waren er maar liefst 47 podia verspreid over een evenemententerrein van 8 vierkante kilometer. Hierdoor hadden bezoekers alle ruimte om te genieten van de optredens en activiteiten, zonder dat het te overweldigend werd. Dit zorgde voor een aangename ervaring voor zowel jong als oud en er was voor ieder wat wils. Ook was er opvallend veel belangstelling voor het middagprogramma. Waardoor de drukte zich goed over de dag verspreidde.

 

Het Horecalegioen

Een hoogtepunt van de Vierdaagsefeesten was de aanwezigheid van het Horecalegioen, dat vertegenwoordigd werd op drie locaties: Ramblas, Van Ouds en Credible. Deze populaire locaties stonden garant voor heerlijk eten, verfrissende drankjes en een gezellige sfeer. Op de Van Schaeck Mathonsingel, Nijmegens eigen Ramblas, kon je genieten van het grootste huiskamercafé van Nijmegen met vele talentvolle artiesten en overheerlijk eten uit een van de verschillende foodtrucks.

Ook bij Van Ouds was het een groot succes. Met een uitgebreid muzikaal programma en verschillende activiteiten, zoals een bingo, pubquiz en karaoke, was het hier ook de hele week non-stop feest.

Tot slot was ook de opkomst bij Credible weer ongekend. Het gevarieerde programma met onder andere disco, funk en singer-songwriters zorgde voor een fantastische sfeer. Vooral op Roze Woensdag ging het hier helemaal los met drag kings, drag queens en dansers terwijl de wandelaars van de Vierdaagse door de Hertogstraat trokken. 

Het Horecalegioen droeg met deze prachtige locaties bij aan de bruisende atmosfeer van de Vierdaagsefeesten en zorgde ervoor dat bezoekers zich echt ondergedompeld voelden in het feestgedruis.

Al met al waren de Vierdaagsefeesten van 2023 een groot succes. Het evenement trok meer bezoekers dan ooit tevoren, en de gunstige weersomstandigheden en uitstekende spreiding van de drukte maakten het tot een onvergetelijke ervaring voor iedereen die aanwezig was. Met de aanwezigheid van het Horecalegioen als een van de hoogtepunten en een breed scala aan artiesten en activiteiten, heeft Nijmegen opnieuw bewezen dat het een van de beste plekken is om de zomerse festiviteiten in Nederland te vieren. We kijken nu al uit naar de Vierdaagsefeesten van volgend jaar, in de hoop dat het net zo’n groot succes zal worden!